De 3 musketiers
De 3 musketiers

De tijd van de stagiairs is opnieuw aangebroken. Openminds mag voor enkele maanden drie nieuwe talenten aan hun team toevoegen. We stellen u dan ook graag onze pupillen voor in deze blogpost.
Welkom Jeroen, Vincent & Frederik!

Jeroen had van kinds af aan een passie voor muziek en toneel, maar toen hij op 18-jarige leeftijd Linux leerde kennen kwamen alle andere bezigheden op de tweede plaats. Sindsdien zijn er weinig dingen die hem even blij maken als een perfect geconfigureerde server. 

Vincent is al van zolang hij het zich kan herinneren geboeid door computers. Rond zijn zestiende kwam hij voor het eerst in contact met Linux.
Sindsdien is hij een hard-core Linux fanaat.

Jeroen en Vincent krijgen de opdracht om een systeem op te zetten dat automatisch Chef recipes test. 
Een aanpassing in een recipe, of het toevoegen van een nieuw recipe, kan er namelijk voor zorgen dat een server niet meer correct werkt. Deze testomgeving zal de systeembeheerders van Openminds waarschuwen indien een aanpassing problemen zou veroorzaken. Jeroen en Vincent werken eveneens aan de volledige automatisering van dit systeem zodat de werkwijze van onze systeembeheerders niet wordt veranderd. Concreet betekent dit een pak minder zorgen voor zowel Openminds als hun klanten.

Frederik is al zijn hele leven gepassioneerd door alles wat met elektronica te maken heeft, met focus op computers. Al jaren is hij voor vrienden en familie het aanspreekpunt voor 'computerproblemen'. Tijdens zijn studie is hij zich beginnen toespitsen op networking en systeembeheer, met een duidelijke voorkeur voor Linux systemen.

Frederik wil tijdens zijn stage met de evoluties op storage vlak aan de de slag. Dit met als einddoel een performante SAN, die gebaseerd is op Ceph. Hij wil er naar toe werken om het meest performante alternatief te vinden voor het huidige Storage Area Network van Openminds.

Een hele uitdaging die deze studenten enthousiast aangaan.
We wensen hen dan ook heel veel succes tijdens hun stage!

Reacties

joeri van steen

joeri van steen schreef

Goe bezig mannen! Eén voor allen, allen voor één

Reageer