Lara's verkenning van Docker zit erop
Lara's verkenning van Docker zit erop

In februari vertelden we dat Lara ons 4 maand lang zou versterken tijdens haar stageperiode. We zijn echter zo onder de indruk van haar werk dat we haar niet zomaar laten vertrekken. Vanaf 27 juni krijgt ze een definitieve stek in het Openminds-team. Alvast proficiat Lara!

Lara onderzocht tijdens haar stage en bachelorproef Docker van dichtbij. Kort gezegd is Docker een open-source framework waarmee je snel en eenvoudig omgevingen kan opzetten in een lichte, verplaatsbare container. Het voordeel hiervan is dat er veel minder resources nodig zijn dan bij virtuele machines. Bovendien heb je geen behoefte aan een tweede besturingssysteem, wat het eenvoudiger maakt.

Steven ging de uitdaging aan om Lara te begeleiden tijdens haar stage. Hij gaf Lara de opdracht om het Docker-ecosysteem eerst grondig te verkennen. Hierbij bekeek ze enkele nieuwe besturingssystemen (bv. CoreOS, Photon OS en Ubuntu Snappy) die goed samenwerken met Docker.

Maar uiteraard is het voor Openminds van essentieel belang wat onze klanten van Docker vinden. Daarom polste Lara bij een 20-tal klanten naar hun kennis en ervaring met deze tool. Het enthousiasme bij onze klanten was groot en we kregen enkele goede tips om met Docker verder aan de slag te gaan. Momenteel bekijken we nog hoe we verder aan de slag kunnen met managed Docker hosting.

In de laatste fase van haar stageperiode werkte Lara een project uit om nieuwe code eenvoudiger te testen. Wanneer een developer een nieuwe branch op GitLab pusht, zal GitLab automatisch enkele Docker-containers opstarten die lokaal getest kunnen worden. Het is de bedoeling dat deze containers georkestreerd worden door Kubernetes.

Morgen is Lara’s laatste stagedag en nemen we voor enkele weken afscheid zodat ze haar studies kan afronden. Maar niet zonder te supporteren tijdens haar eindpresentatie op het Openminds-kantoor, waarin ze haar bevindingen en aanbevelingen rond Docker samenvat. Wij wensen haar alvast veel succes!

Reacties

John Poelman

schreef

Gisteren kennis kunnen maken met Lara op de boots techtalk. Alweer een top aanwinst voor het openminds team. Succes met de studies en met jouw verdere carriere!

Cheers!

Reageer