Openminds in zee met New Relic
Openminds in zee met New Relic

We pakken uit met een primeur binnen België. Vanaf heden bieden we bij elke managed dienst de performantietool van New Relic aan. New Relic biedt bedrijven de mogelijkheid om performantie te verhogen maar ook om aan te duiden waar de problemen zich voordoen.

Dankzij New Relic en Openminds hoef je vanaf nu niet zomaar nutteloos infrastructuur bij te plaatsen, maar kan je gewoon performantere applicaties aanbieden dankzij de optimalisatie van de code en de serveromgeving.

Wat is New Relic?

New Relic is een tool voor performantiebeheer van webapplicaties. Deze tool laat je toe om op een eenvoudige manier de performantie van uw site te analyseren, op uw live website. New Relic kan informatie verzamelen van de volledige applicatie en kan deze uitsplitsen tot op het niveau van functie-aanroepen op programmaniveau. New Relic is toepasbaar bij PHP, Drupal, Magento, Rails, Wordpress, Python,… 

Het leuke aan deze tool is dat je de oorzaak van problemen snel kan terugvinden. Je kan je applicatie verder tunen maar ook heel eenvoudig trage transacties of trage SQL transacties opzoeken. Door het snel terugvinden (en oplossen) van deze problemen kunnen wij de eindgebruiker een betere en aangenamere ervaring meegeven.

Integratie met Openminds

Openminds ging een strategische partnership aan met New Relic en zal vanaf vandaag op alle dedicated  managed oplossingen (vanaf een VDS) de diensten van New Relic aanbieden. New Relic Standard is vanaf nu inbegrepen bij elk pakket (dit ter waarde van $49/maand). Zelfs bij een upgrade naar een Pro account kan je via Openminds genieten van een korting van 10%.

Dankzij een aantal pilootprojecten hebben we al enige tests kunnen uitvoeren en kunnen we alle klanten en partners voorzien van deze extra dienst. Hoe dit praktisch in zijn werk gaat is heel eenvoudig, bij bestelling van nieuwe diensten komt New Relic er gewoon als service bij. Indien je als huidige klant wenst te beschikken over New Relic moet je dit manueel aanpassen. Meer informatie via http://underpants.openminds.be/questions/how-to-use-new-relic. Aangezien nog wat manuele aanpassingen van onze technische mensen noodzakelijk zijn kan je na 1 werkdag beschikken over deze nieuwe implementatie.

Kort samengevat beschikt elk project over een standaard account met daarin:

 • 24/7 app monitoring
 • 24/7 real user monitoring
 • 24/7 server monitoring
 • Detectie performaniteproblemen
 • Database performantie
 • Jaarlijks onderhoud
 • Dataretentie: 7 dagen

Waarom New Relic?

Vier korte redenen waarom New Relic een meerwaarde is voor ons als hoster, voor u als partner en voor de eindgebruiker:

 • Vlot aanduiden en oplossen van problemen
 • De applicatie overal monitoren/managen
 • Stijgende tevredenheid van (eind)gebruikers
 • Besparen op infrastructuur en onderhoud

Deze integratie is ook een mooi voorbeeld van het principe "DevOps" waar we als bedrijf samen met onze partners al een aantal jaren achter staan. Dit is een manier van samenwerken waarbij we, dankzij een continue communicatie en integratie tussen Development and Operations, tot een mooi geheel zijn gekomen.

Deze samenwerking is voor ons een bevestiging van onze positie binnen de B2B markt. De toevoeging van New Relic past perfect bij onze visie en toekomstplannen. Hierdoor kunnen wij de eindklanten en partners een extra meerwaarde aanbieden en creëert dit enkel en alleen voordelen voor enerzijds ons als hostingbedrijf en anderzijds onze partners en eindklanten. En daar draait uiteindelijk dit hele project om.

Reacties

Weblocatie

schreef

Mooi initiatief, maar New Relic is wel vrij duur, vergeleken met andere oplossingen als Nagios.org en Scout.com?

Reageer