Teambuilding 2017
Teambuilding 2017

Afgelopen woensdag vertrokken we met z’n allen naar een onbekende bestemming. In ware CSI-stijl werd de locatie beetje bij beetje bekendgemaakt. Na zo’n twee uur rijden, zagen we met een ondertussen onhoudbare nieuwsgierigheid de torens van een Wereld vol Wonderen... De jaarlijkse teambuilding ging door in de Efteling.

Dag 1: Een meevaller vanaf de start

Net voor het avondmaal kwamen we aan bij het vakantiepark Bosrijk. We verkenden onze huisjes, zochten er elk onze kamer en deelden ons kinderlijk geluk (want ein-de-lijk was de Openminds teambuilding in de Efteling). Vele vreugdekreten en herinneringen uit de kindertijd later begon de honger toch te knagen. 

We trokken het pretpark in en langs de attracties heen kwamen we toe bij het restaurant. Al snel werd er gespeculeerd of we vanavond onze kindervreugde al de vrije loop mochten laten gaan, maar helaas, het park en de attracties sluiten om 18u. Niet getreurd, een flink buffet stond op ons te wachten: soep, slaatjes, verschillende hoofdgerechten en een lekker dessert.

 

Meer dan voldaan trokken we, opnieuw door het park, naar huis. Daar bleek dat een groot stuk van het park nog open was! Blijkbaar mochten ook wij hiervan genieten en we pikten door de “lange” (0 minuten) wachttijden de beste attracties en een front row watershow mee. Van een goede start gesproken!

Dag 2: Peekaboo vs. Kem dust

De eerste volle dag van de teambuilding werd ingevuld door het team van de Efteling. Onder begeleiding van Inbus de Sleutelaar werden we in twee teams verdeeld en gingen we de strijd met elkaar aan.

In de voormiddag werden we aan tal van opdrachten onderworpen. We begonnen met het ontcijferen van Morse Code op de Padoga en het onthouden van een lijst met woorden (na een dolle rit op de Vogel Rok) waarna we de verschillen moesten herkennen in het decor van de Fata Morgana. We eindigden de voormiddag in het Sprookjesbos waar we op zoek gingen naar allerlei kleine details in de verschillende sprookjes.

Voor de middagpauze genoten we van de show Ravelijn en nadien aten we in het ‘kasteel’ onze welverdiende lunch.

 
 

In de namiddag zetten we onze strijd verder met een quiz in het Sprookjesbos. Tussen het quizzen door vroegen we elkaar enkele persoonlijke vragen en kwamen zo “het een en ander” te weten. Dit was meteen de laatste opdracht waarna de ontknoping kwam: team Peekaboo had gewonnen!

 

Na een vrij moment in het park klonken we op een reeds geslaagde teambuilding en genoten we (opnieuw) van de watershow. Als afsluiter aten we een heerlijke pizza in ons huisje en werd de avond afgesloten met gezelschapsspelletjes en gezellige babbels over allerlei thema’s.

Dag 3: Nog één allerlaatste keer?

De laatste dag stonden er geen activiteiten op het programma maar bezochten we vrij het park. Elke attractie kwam aan bod, we genoten van het goede weer, een dagje samen plezier maken en sloten (hees) een magische teambuilding af!

Reacties

Yves Hanoulle

schreef

Geen familiedag als afsluiter dit jaar? Terwijl dit toch echt wel de plaats was om ook de familie uit te nodigen?

Anyway, het klinkt alsof het weer een super editie was. En dit jaar zonder het nodige vuurwerk in een datacenter....

Sandrine

Sandrine schreef

@yves de teambuilding viel dit jaar niet in het weekend waardoor dit wat moeilijker lag. Dit jaar inderdaad incidentvrij :)

Reageer