Verslag Techtalk - Vim en tmux
Verslag Techtalk - Vim en tmux

In onze laatste Techtalk hadden we het over Vim en tmux, twee tools met enige leercurve. Het doel was jullie een stuk op weg te helpen en jullie te overtuigen van de kracht van Vim en tmux. We hopen de meest voorkomende hindernissen van Vim en tmux te hebben getackeld: hoe copy/paste je? Waar begin ik met mijn configuratie? Welke defaults maken het wat logischer?

Tijdens het eerste deel van de Techtalk gaven we aan waarmee je best van start gaat bij het aanleren van Vim. We toonden live wat Vim zo anders (en tof) maakt: bijvoorbeeld de manier waarop je in 'normal mode' commando's kan uitvoeren om te navigeren en tekst te manipuleren (je hoeft hiervoor geen oneindige shortcuts te leren). Uiteraard kwam ook het dot (.) commando ter sprake. Aan de hand van een voorbeeld toonden we het voordeel ervan.

Het tweede gedeelte bestond uit een live demonstratie van tmux. Van alle commando’s is dat er één dat je zeker uit je hoofd moet kennen: <prefix>-?. Dit roept namelijk de help-functie op. Verder werd wat standaard configuratie en bindings getipt om je transitie naar tmux eenvoudiger te maken.

Als laatste extraatje gaven we een demo over hoe wij Vim+tmux gebruiken voor remote pair programming.

De Techtalk bevatte heel wat links en referenties. We zetten deze nog eens op een rijtje:

De presentatie

Mochten er 'animaties' in de presentatie onduidelijk zijn of niet werken, kan je deze in het videoverslag terugvinden. 

 

Het videoverslag

Vim & Tmux Techtalk from Openminds on Vimeo.

Wil je graag op de hoogte gebracht worden van onze volgende Techtalks? Mis dan de aankondigingen niet en schrijf je in op onze Techtalk mailinglist. We brengen je met plezier als eerste op de hoogte.

Reacties

Paul Cobbaut

schreef

Merci voor de talk, het was de moeite!

Reageer