Vrouwen in de IT: interview met onze madammen
Vrouwen in de IT: interview met onze madammen

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. Over heel de wereld wordt er stilgestaan bij de sociale, politieke, culturele en economische vooruitgang voor vrouwen. Dit jaar is het campagne thema “Be Bold For Change”. Met andere woorden bundel al je krachten, wees moedig, doe iets revolutionairs en wees de drijfveer naar verandering voor vrouwen.

Openminds bevindt zich als IT-bedrijf in een mannenwereld waar genderongelijkheid niet onbesproken is. Ons 19-koppig team bestaat vooral uit mannen maar ook 5 vrouwen.

An en Sandrine vormen al meer dan 3 jaar het Sales & Marketing team van Openminds. Ze waren blij toen ongeveer een jaar geleden Lara (systeembeheerder) en Christina (developer) een vrouwelijke touch wisten te geven aan de tot dan 100% mannelijke teams. Sara neemt tijdelijk de post over van Marieke en zit dagelijks met haar neus tussen de cijfers en de facturen.

We geven hen graag de kans om hun ongezouten mening over deze mannenwereld te delen en op te roepen naar een nog meer gendergelijke IT-wereld

Is IT een mannenwereld?
De vrouwen op kantoor zijn het erover eens: de IT-wereld is een mannenwereld! Christina wist zelfs te vertellen dat slechts 15% van alle technische jobs wordt ingenomen door vrouwen. En
 Sandrine en Lara bevestigen “Bij het merendeel van mijn (sales) gesprekken of mails kom ik enkel in contact met mannen.

Hoe is het om als vrouw te werken in zo’n mannenwereld?
Hoewel An aangeeft dat het ondertussen een gewoonte geworden is, beschrijft Lara het eerder als een work-in-progress: “Je moet op sommige momenten sterk in je schoenen staan.

Sara heeft het dan weer over de relaties die ontstaan tussen de vrouwen onderling: “Ik vind het wel leuk, ik werk graag met mannen samen. Maar ik zou toch zeker niet als enige vrouw in een kantoor vol mannen willen werken. Ik heb echt vrouwelijke collega’s nodig, want dat geeft toch een heel andere dynamiek en band.

Ook bij Openminds zijn 14 van de 19 collega’s mannen. Hoe loopt dat?
Lara: “Mijn teamcollega's zijn voornamelijk echte gentlemen, hetgeen een meevaller is. Toch heeft dit wel wat tijd gevraagd. Veel mannen waren het niet gewoon om een technische vrouwelijke collega te hebben.

Maar ook voor An was het wennen. “Mannen denken en handelen anders. Soms werkt dit beter, maar soms mis ik wat tact, overleg, communicatie.” Waarop Sandrine inpikt en zegt “moest het team uit alleen maar vrouwen bestaan, zou dat helemaal anders zijn ;-)

Heb je het gevoel dat je als vrouw anders wordt behandeld?
Christina vertelt dat ze wel al eens met seksisme af te rekenen had: “Mijn voormalige werkgever zei dat ik hem een plezier zou doen mocht ik meer lachen maar ook reacties van mannelijke collega’s tijdens het praten over Internationale Vrouwendag zijn vervelend.

De sales-vrouwen hebben het beiden over het af en toe gemis van geloofwaardigheid puur omdat ze vrouw zijn. Sandrine “Zo werd er bij een meeting eens gedaan alsof ik niet aanwezig was in de ruimte en enkel tegen mijn mannelijke collega gesproken.” en dat is ook iets dat An al eens ervoer. 

Zijn er ook voordelen aan vrouw zijn in de overwegend mannelijke IT-wereld?
(Geen eenvoudige vraag, de twijfel is te horen in de antwoorden.)
Christina: “Niet echt. Misschien de verhoogde solidariteit onder IT-vrouwen omdat we zo in de minderheid zijn?

Lara: “Je hebt soms een andere kijk op de zaken. Veel bedrijven staan ook te springen om vrouwelijke technische werknemers aan te nemen om diversiteit te promoten, ook al weet ik niet of dit echt een voordeel is…

An: “Goh, net doordat er zo weinig vrouwen zijn, val je iets meer op en krijg je daardoor iets sneller gehoor. Ook op een netwerkevent is het soms makkelijker om contact te leggen, of net niet? Het is dubbel.

Sandrine is het eens met An: “De mannen bij Openminds helpen mij altijd snel uit de nood. Misschien net om dat ik een vrouw ben? Of misschien ook niet :)?”

Openminds madammen

Zou je het leuk vinden als er meer vrouwen in de IT werkzaam zouden zijn?
Sara: “Ja! Ik vind dat een mix van mannen en vrouwen vaak de beste resultaten geeft in een team! Vrouwen zijn vaak beter in communicatie, organisatie en creatief in het zoeken naar oplossingen.” waarop Sandrine aanvult “hoe meer vrouwen er in IT werken, hoe meer mannen eraan zullen wennen en hoe meer gendergelijk de IT-sector zal worden.

Christina probeert alvast om vrouwen aan te zetten om kennis te maken met de IT. “Het is een goede sector om in te werken met veel flexibiliteit, job opportuniteiten, voordelen enz. Studies hebben aangetoond dat diversiteit leidt tot betere ideeën. Het zorgt voor meer doordachte beslissingen, een cultuur waar iedereen zich thuis kan voelen en dus voor betere resultaten voor iedereen.

Is jouw functie een functie die over het algemeen door vrouwen wordt gedaan?
Christina wijst er ons op dat de eerste programmeurs vrouwen waren en dat in de jaren tachtig in de VS 40% van de computerwetenschappers vrouwen waren. “Ondertussen heeft de functie developer eerder de stempel van mannenberoep gekregen, wat jammer is.

Terwijl An en Sandrine weten dat hun job vaak door vrouwen wordt uitgevoerd, maakt An hierover toch een kanttekening: “Er zijn veel vrouwen die sales en marketing jobs invullen, maar het verkopen van dergelijke technische producten en diensten wordt denk ik niet vaak door vrouwen uitgevoerd. Hosting is nu eenmaal geen sexy product om aantrekkelijke marketingacties rond te doen.”

Wat is de reden dat er weinig vrouwen in jouw functie werkzaam zijn?
An: “Hosting behoort tot de technische hoek van de IT-wereld, waarvan iedereen weet dat dit een mannenwereld is.” waarop Christina aanvult “Ik denk dat vele vrouwen een afkeer hebben van de ‘bro’ cultuur. Velen startten ooit in de IT maar kozen er uiteindelijk voor om de sector te verlaten door negatieve ervaringen.

Hoe ben jij zelf in de IT-wereld terecht gekomen? En waarom koos jij voor dit werk?
Lara: “Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in technologie en IT. Het leek mij dan ook een logische stap om dit te studeren en hierin een job te zoeken. Ik startte na mijn stage bij Openminds en wil er vooral veel ervaring op doen.

Sandrine: “Door een vriend kwam ik terecht in de IT-wereld. Bij Openminds had ik het gevoel dat ze respect hebben voor hun werknemers. Bij andere sollicitatiegesprekken had ik dat gevoel vaak niet.

Christina: “Ik maakte mijn eerste website op de lagere school want ik wou later altijd programmeur worden. Toch voelde ik me niet thuis in de lessen computerwetenschappen op de unief. Zo behaalde ik eerst een bachelor in wiskunde en nadien een master in business-engineering alvorens ik terug ging programmeren. Ik ben blij met deze keuze want het is een fantastische sector om in te werken, ik hou van problemen oplossen op een logische manier.

An: "In mijn opleiding (multimedia) kwam ik al in contact met programmeren, computers,… toch waren servers, hardware en hosting totaal nieuw voor mij. Het was vooral het communicatieluik in de jobomschrijving dat mij tot bij Openminds bracht en daar was het de goede sfeer en easygoing omgang dat me overtuigd heeft om er alles over te leren. Om eerlijk zijn het was nooit mijn ambitie om hosting verkopen.

Wat zorgt ervoor dat je je job graag blijft doen? 
Sara: “Het geweldige Openminds team!

Sandrine: “Het gevoel dat ik gerespecteerd word, de flexibiliteit en de menselijkheid binnen Openminds.

Christina: “De vele uitdagingen en ontspannen sfeer. Het meeste programmeerwerk kan individueel uitgevoerd worden, maar toch zijn mijn collega’s er steeds om even te overleggen en elkaar te helpen groeien.

An: “Mijn collega’s :) ik hou van hun nerdy humor en hun passie om je technische vragen of problemen op te lossen. Maar ook het persoonlijk contact dat we hebben met onze klanten, de sfeer op kantoor, de flexibele werkuren, ons autonoom team en het Openminded management.” 

Reageer