Om onze managed hosting diensten aan te bieden, maken we gebruik van twee private datacenter-ruimtes. Openminds biedt in deze datacentra ook naakte colocatie aan. We voorzien een fysieke ruimte, met stroom- en netwerkgaranties.We hebben een datacenter-ruimte bij LCL in Brussel (Diegem), midden in het internet zenuwcentrum van het land. Onze tweede ruimte is gelegen in DCG (Sint-Denijs-Westrem, Gent), dicht bij onze kantoren. We kiezen bewust voor kwalitatieve leveranciers, met kennis van zaken. En streven naar een stabiele en duurzame relatie, aangezien het datacentrum het fundament is van onze werking.Onze racks staan in private ruimtes, volledig afgesloten van anderen, zodat ‘outsiders’ niet in de buurt van ons (en jouw) materiaal kunnen komen. Bovendien kunnen we hierdoor de datavloeren inrichten volgens onze kwaliteitswensen, met onze controles. 

Naast onze eigen servers is er ruimte voor klanten die colocatie voor hun eigen apparatuur zoeken. We kunnen voorzien in losse units tot volledige racks, en zelfs eigen private ruimtes. Ook verlenen we je graag advies over de keuze van servers, switches en routers alsook remote-hands of VPN diensten.

InterconnectieIn beide datacentra sluit je aan op ons volledig redundant netwerk (waar we kunnen gaan tot 10GE). Je kan er bovendien voor kiezen om je eigen dark fiber aansluitingen binnen te brengen of aan te sluiten op één van de aanwezige carriers via een ‘Meet Me Room’ verbinding. In DCG kan er rechtstreeks aangesloten worden op het Telenet netwerk, wat vele voordelen biedt aan bestaande Telenet-klanten.Een onderlinge glasvezelverbinding tussen de beide datacentra maakt failover of disaster-recovery oplossingen mogelijk. Technisch hoogstaand en groenOnze datarooms bevinden zich in moderne datacentrums, met up-to-date installaties. Zo zijn deze voorzien van redundante stroomvoorzieningen (met redundante noodbatterijen en -generatoren), intensieve koelingsystemen en toegangsprocedures die gebaseerd zijn op persoonlijke toegangscodes of op biometrische data.

DCG is een splinternieuw Tier-3 datacenter, gebouwd in 2013, met een bijzondere PUE (Power Usage Effectiviness) van 1,15 waarmee het aantoont dat het bewust en energiezuinig omgaat met stroom. Het datacenter is bovendien ISO27001 gecertificeerd en kan hierdoor hoge garanties bieden op vlak van security en informatiebeveiliging. Onze dataroom is uitgerust met alarmsystemen op verschillende niveaus, veiligheidssluizen en strikte logging van alle bezoekers.