Een domeinnaam is de toegang tot jouw webruimte. Het is als het ware jouw visitekaartje dat bezoekers moet verleiden om een kijkje te nemen op jouw website.

Wij registreren graag een domeinnaam voor jou. Openminds is DNS.be agent, EurID registrar en SIDN deelnemer. We hebben overeenkomsten met diverse agenten om bijna elke extentie aan te bieden.

Elke domeinnaam bestaat uit een domeinextensie, of TLD (Top Level Domain) genaamd, het uiterst rechtse gedeelte in een domeinnaam (zoals .be, .nl, .com...). Openminds werkt met zowel standaard als exotische TLD’s. Zelfs met de komst van duizenden nieuwe TLD’s helpen we je graag op weg.

Waarom zou je jouw domeinnaam bij Openminds registreren?

Openminds beheert voor verschillende klanten het volledige domeinregistratiesysteem (DRS). Dat doen we vanaf de registratie tot het beheer van de nameservers en de facturatie. Kortom, Openminds begeleidt elke klant van a tot z en dat met een maximum aan support.

Bovendien ontvang je bij ons een gratis domeinnaam bij de aankoop van een hostingpakket maar je bent niet verplicht om de domeinnaam te registreren bij ons. Dit kan perfect gescheiden lopen.

Wat kost een domeinnaam?

Voor de standaard TLD’s betaal je bij Openminds een jaarlijks vast bedrag van 25 euro (30,25 euro inclusief BTW). Bij elk shared hosting pakket is de registratie of verlenging van één 'standaard' domeinnaam inbegrepen.

Je kan jouw domein eenvoudig online registreren op onze online bestelapplicatie. Daar word je stap per stap begeleid en zal ons technisch team deze aanvraag snel behandelen.

Extra bescherming voor jouw domein

Voor alle .be domeinen bieden we een protectie tegen ongewenste bewerkingen of hackers. Je kan je domeinnaam extra laten beschermen door het inschakelen van Domain Guard. Een domein kan dan niet langer aangepast, verwijderd of getransfereerd worden zonder telefonische bevestiging van de gemachtigde. Hierdoor ben je 100% zeker dat er niets kan worden gewijzigd, zelf niet door je registrar.

Neem contact op met ons om deze dienst in te schakelen. Voor 120 euro extra per jaar handelt Openminds het nodige papierwerk af met DNS Belgium en wordt Domain Guard specifiek voor jouw domein geactiveerd.

TLDinfo

Omdat ongeveer elk land haar eigen regels heeft rond wie een domeinnaam kan registreren, en wat de kost ervan is, hebben we http://tldinfo.openminds.be ontwikkeld.

Via deze link kan je namelijk alle TLD’s zelf nakijken en ze vergelijken qua voorwaarden en prijs. Op die manier kan je een TLD kiezen die het best past bij jouw bedrijf.

Partners

Stel: je bouwt sites maar je wenst dat Openminds instaat voor alle support, garanties en advies van de domeinnaam. Dat kan!
Als partner van Openminds kan je genieten van de voordelen van volumeaankoop en andere prijsvoordelen.

Indien je nog bijkomende vragen of opmerkingen hebt over het registeren van een domeinnaam bij Openminds dan kan je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je met plezier verder.